صفحه شخصی سید علا سبزپوش

برنامه نویس دات نت و sql_server --ریاضیات

صفحه شخصی سید علا سبزپوش

برنامه نویس دات نت و sql_server --ریاضیات

Entity Framework 4 part ۷

 Querying with the Entity Framework


قبل از آنکه در مورد کویری با مدل بحث کنیم بد نیست بدانیم که کویری های ما با کلاس مدل سروکار دارند لذا نیم نگاهی به کلاس سازنده مدل می اندازیم.

اگر کلاس مدل را باز کنید متوجه دو بخش عمده Context , entity  می شوید . در واقع کلاس اصلی سازنده مدل ما از کلاس objectcontext  ارث بری می کند .در شکل زیر نموداری کلی از کلاس را نشان می دهد .



به طور خلاصه می توان گفت که هر کلاس مدل دارای ساختار مشابه شکل فوق است . ما وقتی مدل خود را ایجاد می کنیم ، کلاس تشکیل شده بصورت عمده دارای دو object  است . 1- شی object context  و 2- شی Entity Type

ما در اجرای کویری عمدتا با این دو شی سر و کار خواهیم داشت .

 

Object Context   : اصلی ترین و مهمترین کلاسی که ما از آن استفاده می کنیم ، با ایجاد مشتقی از این کلاس ما کلاسی خواهیم داشت که رشته اتصال به بانک اطلاعاتی و سازنده های کلاس و حالت کلاس برای انجام اعمال تغییر و حذف و ثبت استفاده می شود .

 

Entity Type  : قسمت مهم دیگر است که از کلاس Entityobject  مشتق می شوند .از مهمترین کارهایی که این کلاس برای ما ارایه می دهد تعریف عناصر موجودیت و خصوصیتهای آنها و ارتباطات بین عناصر موجودیت و ...

 

اکنون که بطور خلاصه با دو کلاس آشنا شدیم ، چگونه می توانیم کویری برای مدل ایجاد کنیم ، کلا برای نوشتن کویری بر یک مدل ما سه نوع روش کویری داریم .

 

1-LINQ to Entities  : در این روش ما از دستورات زبان LINQ  استفاده می کنیم .

 

2-Entity Sql  : یک زبانی که با اشیا سرو کار دارد و به شما امکان می دهد که کویری خود را ب روی اشیا بدون نیاز به زبان  Tsql  انجام دهید .

 

3-Querying with Method  : متدهایی از شی objectquery  هستند که به شما اجازه می دهند با ترکیبی از عبارتهای لامبدا  Lambdas   کویری خود را بنویسید .

 

ادامه دارد ....

در بخش بعدی در مورد هر کدام از موارد بالا مفصلتر خواهم نوشت .


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد